2021: Het Veur Theater

Het Veur Theater is gevestigd in het pand van het voormalige Theater Camuz. Deze theaterstichting voelde zich gedwongen te vertrekken uit het pand door gemeentelijke bezuinigingen, waardoor een sluiting boven het hoofd hing. Zonde, vonden enige vrijwilligers van het Theater en tevens eigenaren van restaurant de Heerlijkheid en voormalig pachter van het Theatercafé in Camuz. Samen met de gemeente en met steun van het theaterbestuur besloten zij het Theater in de karakteristieke kerk als onafhankelijk theater voort te zetten. Binnen de eerste 2 jaar die de gemeente als kans gaf om het te proberen kwamen de initiatiefnemers er achter dat er additionele financieringen nodig waren. Sinds 2014 is derhalve Stichting het Veur Theater (met culturele ANBI status) een feit en opereert de stichting volledig zonder winstoogmerk, maar wel met ondernemersgeest m.b.t. alle cultureel/maatschappelijke activiteiten. De commerciële activiteiten die wel plaatsvinden zijn altijd ondergeschikt aan het maatschappelijke doel en winst hieruit vloeit ook naar de theaterstichting.

Het Veur Theater richt zich voornamelijk op aanstormend talent, maar ook bekende namen weten hun weg naar het intieme theatertje te vinden. Tijdens de Vlietdagen heeft het Veur Theater de volgende voorstellingen:

KINDERVOORSTELLING Apennoten – Zoveel Kleuren (2+)
zondag 26 september 2021 - 11:00 uur
zondag 26 september 2021 - 13:30 uur
Een interactieve theatervoorstelling voor kleuters waarin muziek centraal staat. Want muziek maken, dát doe je met elkaar! Maak kennis met de voorstelling Zoveel Kleuren van Apennoten, een trio dat onder andere bestaat uit Nienke van den Berg, bekend van Zappelin.

Over de voorstelling Zoveel Kleuren
Zoveel Kleuren is een muzikaal programma waarin wordt gezongen en gedanst. Natuurlijk niet alleen op het podium. Nee, Apennoten laat de jonge bezoekertjes (en hun ouders!) ook meespelen. Want muziek maken, dát doe je samen!

In de show komen de bekendste en leukste Apennoten liedjes voorbij. Deze nummers worden in een kleine bezetting gespeeld met keyboard en gitaar, bas of ukelele. En het leuke is: de kinderen kunnen met élk liedje meedoen. Hoe? Bijvoorbeeld door mee te zingen of te dansen. Bij sommige liedjes mogen een paar kinderen zelfs op het podium komen om een instrument te bespelen, te dirigeren of om mee te zingen.
Zoveel Kleuren is daardoor een feestje waarbij iedereen betrokken wordt en waarbij de kleine supersterren na afloop lachend naar buiten komen. Een show waarbij kinderen bovendien spelenderwijs wat meekrijgen op muzikaal gebied.

Bestel hier uw kaarten: https://www.hetveurtheater.nl/voorstelling/apennoten-zoveel-kleuren/

Pubquiz
zondag 26 september 2021 - 16:00 uur

Bestel hier uw kaarten: https://www.hetveurtheater.nl/voorstelling/pubquiz-19-20/

 

Terug naar programma