Erfgoedpodium Leidschendam-Voorburg

Erfgoedpodium Leidschendam- Voorburg

De Gemeente Leidschendam-Voorburg is rijk aan erfgoed. Zichtbaar erfgoed in de vorm van monumenten, parken en o.a. de Vliet. Maar ook ‘onzichtbaar’ erfgoed, erfgoed in de vorm van geschiedenis, verhalen, historische figuren en de resten van een complete Romeinse stad onder de grond. Het bijzondere van het lokale erfgoed is dat het uitstijgt boven de lokale geschiedenis. Met Constantijn Huygens beschikken we over een van de meest interessante figuren uit onze Gouden Eeuw, met Christiaan Huygens over onze grootste wetenschapper en met de Romeinen aan de Vliet wellicht straks zelfs over de status van UNESCO Werelderfgoed.

Het Erfgoedpodium is een club waarin 18 stichtingen, verenigingen en erfgoedlocaties gezamenlijk werken aan het naar de mensen brengen van al dit moois. De kracht van het Erfgoedpodium ligt in de gezamenlijkheid. De erfgoedpartners hebben allemaal hetzelfde doel: ervoor zorgen dat de inwoners, maar ook bezoekers van buiten, in contact komen met dat Erfgoed en zich realiseren wat voor een bijzondere plek de Gemeente Leidschendam-Voorburg is.

In 2019 ontving het Erfgoedpodium de Cultuurprijs. Het podium bestaat uit een hechte groep, een groep met een jaarprogramma, een groep met een eigen jaarlijkse ‘dag’, de Erfgoeddag Leidschendam-Voorburg, en een groep met een gezamenlijke achterban van vele honderden vrijwilligers.

Breng tijdens de Vlietdagen een bezoek aan de Erfgoedpartners, zoals Museum Swaensteyn, Huygens’ Hofwijck, Houtzaagmolen De Salamander, Molen De Vlieger en meer!

Leden van het Erfgoedpodium zijn:
Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg, Begraafplaats Wilsveen, Boerderij Essesteijn, Bibliotheek aan de Vliet Leidschendam-Voorburg, Buitengoed Dorrepaal
Archief Leidschendam Voorburg (Haags Gemeentearchief), Historische Vereniging Voorburg, Houtzaagmolen De Salamander, Huygens’ Hofwijck, Molen de Vlieger
Museum Swaensteyn, Oude Kerk Voorburg, Stichting “Mooi Voorburg”, Stichting Open Monumentendag Leidschendam-Voorburg, Stichting Vrienden van de Dorpskerk Leidschendam, Stichting Vrienden van het Carillon te Voorburg, Stompwijkse Paardendagen en Vereniging Erfgoed Leidschendam.
Meer informatie: https://www.swaensteyn.nl/nl/erfgoedpodium-0

Terug naar programma