Pop-up Bazar Herenstraat

Pop-up Bazar Herenstraat

Welkom in het Huygenskwartier! Laat u tussen 12.15 uur en 17.00 uur inspireren door de nieuwe ondernemers in de stad, een initiatief van de Stadscoalitie. www.stadscoalitie.nl

Leidschendam-Voorburg is al eeuwenlang een plaats waar mensen en ideeën uit verschillende culturen samenwerken en mooie dingen bewerkstelligen. In de eerste eeuw na Christus liet de Romeinse generaal Corbulo een kanaal van Forum Hadriani (Voorburg) naar Matilo (Leiden) graven. Vandaag zien we dat kanaal nog steeds terug in de Vliet. Tien jaar later was Corbulo gouverneur van Syrië.

Net als Corbulo, die in één leven, de stormende Noordzee en de droge Syrische woestijn heeft gezien, kan men tijdens de Vlietdagen deze 2000 jaar oude traditie van de overbrugging van 3000 km aarde weer beleven.

U kunt proeven van Ethiopische koffie, ’s werelds eerste recepten en Syrische patisserie, luisteren naar Oosterse kwarttonen, genieten van handgemaakte sierraden of van verfijnde henna hand-painting.

Rode lopers geven de deelnemende zaken en instellingen aan en ter plekke vindt u informatie wanneer er waar wat te doen is. Op het programma staan naast de ondernemers in de diverse zaken de studenten van MBO Rijnland die met rondleidingen en spelletjes deelnemen. Doe mee met de speurtocht en laat je verrassen door de wetenswaardigheden van 2000 jaar geschiedenis en invloeden in Leidschendam-Voorburg

-       Optocht Drumschool Voorburg 12u
-       Opening Pop-up Bazar 12.30u Huize Swaensteyn Wethouder van Eekelen
-       Kinderspeurtocht AWLV vertrek va. Huygens Museum (doorlopend)
-       Kalligrafie workshop Museum Swaensteyn (demonstratie 13u)
        (De workshops zijn om 15 & 16 u, aanmelden via secretariaat@swaensteyn.nl)
-       Film De Stadscoalitie Museum Swaensteyn (doorlopend)
-       Muziek in Trouwzaal Huize Swaensteyn (13u Ilyas Nadjafi & friends en 15u Trio Nur)
-       Oosters Carrilonspel door Gerda Peters 16u

Terug naar programma