Solarboot TU Delft

De Vliet ligt vol met Varend Erfgoed. Al deze oude schepen worden met hart en ziel bewaard en geconserveerd en dat is goed!

Maar De Vlietdagen kijken ook naar de toekomst en hebben daarom de Solar Boat van de TU Delft gevraagd om langs te komen.  Gelukkig heeft het team een gaatje vrij kunnen maken in hun drukke agenda.

Het TU Delft Solar Boat Team ontwerpt en bouwt draagvleugelboten aangedreven door puur en alleen zonne-energie. De draagvleugels tillen de gehele romp uit het water waardoor de waterweerstand verlaagd wordt.
Hierdoor kunnen de boten een hoge snelheid behalen op zeer weinig energie, namelijk met het vermogen van ongeveer twee waterkokers.

Met deze boten wordt meegedaan aan de jaarlijkse Monaco Solar Boat Challenge. Daarnaast doet het TU Delft Solar Boat Team mee aan de tweejaarlijkse Dutch Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonneboten. De eerstvolgende editie van deze race is in 2018.

Het TU Delft Solar Boat Team wordt volledig gerund door studenten en verandert elk jaar van samenstelling. Ook dit jaar wordt er weer gebouwd aan een volledig nieuwe boot. Het team van 2017 bestaat uit 28 studenten van verschillende faculteiten van de TU Delft. Een deel van deze studenten heeft zijn studie voor een jaar op pauze gezet om full time aan de Solar Boat te werken.

http://www.solarboatteam.nl 

Terug naar programma